Werkplekadvies beeldschermwerkplek

Vindt u de kosten van een goed werkplekonderzoek/advies door een fysiotherapeut ook onnodig duur? Gebruikelijk is dat een werkplekonderzoek van een beeldschermwerkplek wordt uitgevoerd door een fysiotherapeut. De kosten hiervan kunnen wel eens uiteenlopen van €200 tot €275.

Wij voeren voor u graag een werkplekscan van uw beeldschermwerkplek uit voor nu €99,- , ex btw.

Uit eerder wetenschappelijk onderzoek van Vercambre-Jacquot et al (2017) bleek al dat ziekteverzuim en lichaamsklachten invloed hadden op de kwaliteit en prestatie van het bedrijf. Maar liefst 27 % van de ziekmeldingen kwam door fysieke lichaamsklachten. Volgens Keown et al (2018, Journal of Manual & Manipulative therapy) bleek nekpijn geassocieerd te zijn met de hoeveelheid computer gebruik of slechte ergonomische middelen. 

Oplossing
Eerder was ook al onderzocht door Mani K et al (2016) dat ergonomische werkplektraining positief bijdraagt aan het voorkomen van klachten en bijdraagt aan een grotere kennis en gedragsveranderingen bij computer werkers.

Wat houd het in?
Een individuele werkplekevaluatie bestaat uit een inventarisatie van de inrichting werkplek en omgeving, ergonomisch materiaal, werkplekafstelling en kennis en gebruik van werkplekinstelling. Als gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn wij getraind om de kleinste verschillen voor u op te merken. Mogelijk dragen er andere factoren bij aan het ontstaan van klachten op de werkvloer. Ook hier zijn wij waakzaam voor. En indien gewenst gaan wij op uitgebreider onderzoek uit indien hier behoefte aan is.

Uw voordelen op een rij;

  • Het voorkomen en of verhelpen van klachten bij beeldschermmedewerkers.
  • Aanpak voor het reduceren van ziekteverzuim die u kunt opnemen in de voor werkgevers verplichte RI&E.
  • Vergroten van kennis en bewustzijn bij beeldschermmedewerkers om arbeidsomstandigheden te verbeteren.

Onze dienst werkplekadvies beeldschermwerkplek

  • Individueel werkplekonderzoek op locatie
  • Inclusief scan van inrichting beeldschermwerkplek en werkomgeving + werkhouding + afstelling + scan ergonomisch materiaal + evaluatie en instructie gebruik/afstelling van materiaal + scan mogelijk beïnvloedbare factoren verbeteren arbeidsomstandigheden.
  • Korte, schriftelijke rapportage binnen 1 week indien gewenst
  • Kleine inrichtingsaanpassingen, indien mogelijk worden direct uitgevoerd.
  • Kosten; €99,- ex BTW regio Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard. Valt u buiten deze regio neem gerust contact op.

Vaste opdrachtgevers
Wij ontzorgen onze opdrachtgevers graag waar wij kunnen. Wij merken dat zij waarden hechten aan gedegen werkplek en ergonomisch advies en zit-oplossingen gebaseerd op opleidingen, kennis en ervaring. Wij gaan graag voor duurzame relaties en voeren vaak gratis werkplekscans en evaluaties op de werkplek uit voor onze vaste partners. Zo willen wij bijdragen aan dat beeldschermmedewerkers plezier blijven ervaren in zittend werk en zelf zo hun kennis vergroten betreft beïnvloedbare factoren in het voorkomen van ziekteverzuim en of productiviteit verlies en niet te vergeten werkplezier!