Onze uitleg definitie kantoor ergonomie

Wat is Ergonomie?
De term ergonomie komt uit het Grieks en betekent letterlijk;
– (wet) Nomos
– (van het werk) Ergon

Globaal stelt de ergonomie zich ten doel na te gaan of een betere aanpassing van bijvoorbeeld materiaal, taken en functies aan mogelijkheden en beperkingen van de mens mogelijk is, terwijl daarbij de efficiëntie, gezondheid, veiligheid en het welzijn van de mensen kan worden bevorderd.

Ergonomie is de wetenschap, die de aanpassing van de werkomstandigheden van de mens bestudeert. Om deze doelstellingen te realiseren in aanpassingswerk kantoor ergonomie is kennis nodig, wat mensen wel en niet kunnen en een vertaling van deze kennis in eisen van producten als bureaustoelen, schuimsoort + optimale drukverdeling.

Bij ergonomie gaat het om de aanpassing van de arbeidssituatie aan de mens zelf en niet omgekeerd.

Uit studie van het RIVM blijkt dat hogeropgeleiden doordeweeks gemiddeld 10 uur per dag zittend doorbrengen! Zie hier de bron. Ook blijkt dat het aantal uren dat wij zittend doorwerken alleen nog maar toe neemt in de toekomst. Er blijft behoefte aan betrouwbaar en ervaren advies bij (langdurige) zitklachten en zitoplossingen in de kantoorergonomie.

Marc Berrevoets,
Fysio & oedeemtherapeut
Berrevoets, Ergonomische zitoplossingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s