Startend ondernemer & werkplek

Grote kans dat je als startend ondernemer om diverse redenen nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten hebt. Ongeveer 40 % van de ZZP’ers heeft dit wel gedaan (bron). Extra aandacht om gezondheidsproblemen voor te zijn of te verhelpen is dan wel van belang! Een groot deel van onze klanten zijn ZZP’ers of hebben een eenmanszaak. Zij hechten waarden aan de juiste oplossingen voor werknemers met fysieke lichaamsklachten. Graag worden ze hierdoor bijgestaan door een gespecialiseerde fysiotherapeut.

Uit onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat ZZP’ers zowel gebruik maken van flexwerkplekken en dat zo 85% buitenshuis werkt. Alhoewel flexwerkplekken vaak voorzien zijn van standaard, vaak niet passend meubilair kan soms ook de thuiswerkplek of de werkplek van een opdrachtgever nog wel wat aandacht gebruiken.

5 TIPS werkplek ZZP’er en startende ondernemer;

  • Veel van onze klanten hebben een eenmanszaak of werken als ZZP’er. Graag willen wij benadrukken dat de opdrachtgever wel degelijk mede-verantwoordelijk is voor een gezonde en veilige beeldschermwerkplek, (bron).
  • Het kan zijn dat je als ZZP’er of eenmanszaak voor een langere tijd voor 1 opdrachtgever werkt. Investeren in eigen materiaal als een ergonomische bureaustoel op maat kan zich zo al snel terug verdienen. Dit door een hoger werkcomfort, betere werkhouding, optimaler werken, minder kans op ziekteverzuim, meer werkplezier etc. Als je een zittend beroep hebt is dit jouw gereedschap om optimaler tot je recht te komen!
  • Draag zorg voor je thuiswerkplek. Mocht je jouw keukentafel als de meest ideale werkplek vinden bestel dan minimaal de juiste laptopverhoger, met een extern toetsenbord en ergonomische muis. Dit om zo zelf een bijdrage te leveren aan het voorkomen van jouw tijdrovende en soms dure fysieke lichaamsklachten!
  • Vind eventueel samen met begeleiding jouw mogelijkheden tot variatie in beweging en pas deze toe waar kan. Zie bewegen als werk en een noodzakelijke investering, om gezond en duurzaam te kunnen blijven presteren. Bestel het boek van Erik Scherder- Laat je brein niet zitten om te leren dat beweging een vereiste is voor optimale prestatie van het brein en lichaam.
  • Zittend en staand werken met een hooglaag bureau biedt een geweldige variatie in beweging. Tevens bied het ontzettend veel werkplezier om zowel zittend als staand te kunnen werken.

Kom gerust langs voor advies in de juiste oplossingen voor het verhelpen van fysieke lichaamsklachten of een optimalere prestatie en dus omzet! Wij ontvangen u graag in ons zitlab Rivium 2e straat 22, Capelle aan den IJssel. Neem gerust contact op met Marc Berrevoets voor een afspraak op 0610545095 of info@marcberrevoets.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s