Zitproblemen door tussenwervelschijf?

Blijvende rugklachten? Blijvende bil, heup, stuitklachten komen wij vaak tegen bij mensen met blijvende zitklachten.  Indien het bekken naar voren kantelt, zoals in stand vergroot dit het stabiliteitsmechanisme (self-locking). Het achteroverkantelen van het bekken (counternutatie), dat voorkomt bij lang zitten of verkeerd zitten vermindert dit mechanisme waardoor een toename van druk op de tussenwervelschijven plaatsvindt. Bron; (Mark Dutton, 2016)

Discus, hernia-achtige zitklachten.
De disci intervertebrales (tussenwervelschijven) bevatten geen bloedvaten. De voeding van deze tussenwervelschijven komt tot stand door aanliggende wervellichamen en het buitenste vlies van de tussenwervelschijf. Voedingsstoffen en zuurstof verplaatsen zich zo naar het middelste gedeelte van de tussenwervelschijf. Drukverschillen bevorderen het transport.

Bewegen in de lendenwervelkolom heeft geen nadelige consequenties voor de bloeddoorstroming van de wervelkolom zelf. Kortdurend belasten zoals tillen heeft zelf positieve gevolgen. Langdurig statisch belasten van de lendenwervelkolom in buiging (anteflexiepositie) heeft nadelige gevolgen voor de doorbloeding en voeding van een tussenwervelschijf. Langdurig eenzijdig belasten doet het waterverbind vermogen van een tussenwerveschijf verminderen waardoor hij eerder kan gaan uitpuilen. Zo dreigt zuurstof tekort van de bloedvaten. (bron; L.Hagenaars, de lenden…)

Dit zou kunnen leiden tot;

 • een hernia
 • een zenuwwortelaandoening (radiculopathie)

Dynamisch belasten zoals lopen, is een voorwaarde voor voldoende stofwisseling voor de tussenwervelschijf. Onze bureaustoelen zijn gemaakt om dynamischer te kunnen zitten.

Voordelen van onze zitoplossingen;

 • Zittingen en rugleuningen op maat, van maat s tot XXL
 • Eerste klas schuimsoorten voor een optimale drukverdeling en betere doorbloeding (vermijden van piekbelastingen in uw weefsels)
 • Rugleuningen die afzonderlijk kunnen bewegen
 • De zitting zelf kan afzonderlijk bewegen
 • U blijft de keuze houden of u bewegend zit of vast.
 • De zitting kan ook in een actieve krukstand/zadelstand worden gezet
 • Overtreffende instelbaarheid van rugleuning, armleuningen, zitdiepte binnen 1 handomdraai.
 • Onze bureaustoelen hebben uitsluitend een kantelmechanisme ipv synchroonmechanisme. 9 van de 10 stoelen heeft een synchroonmechanisme.
 • Uw bureaustoel op maat een week op proef, advies en instelling door een ervaren fysiotherapeut!

Gratis ervaren?
Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs in onze zitstudio Rivium 2e straat 22-24 te Capelle aan den IJssel. Of bel, mail gerust voor een proefplaatsing bij u thuis! Wij zijn bereikbaar via 0610545095 of per mail via info@marcberrevoets.com. Gegarandeerd beter zitten bij ons in Rotterdam en Capelle aan den IJssel! Wij ontvangen u graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s