ZZP’er en keukentafel als werkplek

ZZP’er? Ondernemer zijn vraagt een hoop. Het schijnt dat 1/3 van de ZZP’ers het lukt om hun bedrijf voort te zetten. Een eigen bedrijf starten vraagt veel aandacht van je. Het kan zijn dat je al erg druk bent.
Grote kans dat je geen tijd over hebt om aandacht te schenken aan verantwoord ergonomisch werken. Een goede werkhouding en inrichting van werkplek komt vaak pas aan de orde als je klachten ervaart tijdens werken, de eerste nek, schouder of rugklachten zijn een feit. Je fysio adviseert je onder andere rustiger aan te doen en geeft je goede beweegtips voor de werkplek mee om erger te voorkomen. En zo besef je dat zowel voorkomen als verhelpen van klachten met ergonomisch werken een goede tip is voor het gezond en productief je bedrijf verder vorm te geven.
Nek, schouder rug klachten, klachten bij zitten vormen een groot deel van ziekteverzuim. Dus haal nu nog je laptop van je schoot in bed of op de bank. En pak je werkplek aan met de volgende tips voor het voorkomen of oplossen van lichaamsklachten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Tips voor de werkplek van een ondernemende ZZP’er;

  • Probeer een vaste werkplek te vinden indien dit kan voor jouw werkzaamheden. Er zijn vele werkplekken die worden verhuurt aan startende ondernemers en of ZZP’ers. Er zijn ook verhuurders die elektrische hoog laag tafels aanbieden in de ruimte die zij aanbieden.
  • Indien je hier gebruik maakt van een laptop, gebruik minimaal een goede laptopstandaard/verhoger en een passend ergonomisch toetsenbord en muis voor de laptop.
  • Varieer regelmatig van houding, door bijvoorbeeld gebruik te maken van een bureaustoel die zowel in de klassieke stand kan als een actieve/krukstand.
  • Creëer beweging in je dagelijkse handelingen als trap ipv de lift, stukje lopen ipv de tram.
  • Vraag aan je fysio wat goede oefeningen voor het voorkomen en of verhelpen van nek, schouder en of rugklachten.
  • Investeer in een eigen vaste werkplek of thuiswerkplek. Het hebben van een goede werkhouding en goede werkplek kom je als ondernemer, zzp’er toch echt beter tot je recht indien dit past bij jouw bedrijfsactiviteiten.

Zonder jou geen bedrijf, zonder jou geen productiviteit. Investeren in je zelf en jouw werkcomfort. Het is zonde van je tijd om eerst uitgeschakeld te moeten worden door opgehoopte lichaamsklachten. U kunt bij ons de laptopverhogers, ergonomische toetsenborden en muizen ervaren in onze zitstudio in Capelle aan den IJssel. Wij als fysiotherapeuten hebben diverse producten getest en hebben deze producten speciaal voor u geselecteerd. Zo kunnen wij volledig achter onze producten staan en van de toegevoegde waarde er van.
Neem gerust contact op met fysio Marc Berrevoets via 0610545095 of per mail via info@marcberrevoets.com om een afspraak te maken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s